Şık Görünmemizi Engelleyen Ve Farkında Olmadan Yaptığımız 7 Giyim Hatası

Her gün spor salonuna gidebilir, sağlıklı beslenebilir veya koşu yapabilirsiniz. Fakat yanlış kıyafet seçimi ile tüm bu emekleri berbat edebilirsiniz. Bu giyim hatalarını birçoğumuz yapıyoruz. Fakat önemli olan bu yaptığımız hataları bilmek ve bir an önce yapmayı bırakmaktır. İşte o giyim hataları…

1. Büyük kareler

Büyük desenli veya kareli kıyafetler, vücudun varolan şeklini tamamen bozuyor. Bazen bu desenler şık görünüyor olabilir fakat özellikle kalça bölümünde geniş görünüme sebebiyet verebiliyor. Bu tarz kıyafetlerin yerine nötr baskılar veya düz renkli desenler tercih edilebilir. Eğer gerçekten kareli etekleri seviyorsanız, büyük kareler yerine daha küçük kareleri tercih edin.

2. Yatay baskılar

Yatay baskılar gerçekte sahip olduğunuz bedenden çok daha büyük bedende görünmenize sebep olur. Fakat çizgili kıyafetleri seviyorsanız üzülmeyin. Tek yapmanız gereken bu çizgilerin yönünü değiştirmektedir. Dikey çizgili baskılar seçerek daha uzun ve ince görünebilirsiniz.

3. Çok fazla süsleme

Fırfırlar ve katlar iki beden daha büyümek anlamına gelir. Bu yüzden kıyafetlerde daha az süs olması daha iyidir. Örneğin yukarıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi fırfırlar azaltılarak, kombin bir zip-up etekle desteklenebilir.

4. Yatay ögelerle geniş baskılar

Büyük baskılar sizi her zaman daha ağır ve geniş bir yapıda gösterir. Bunun yanı sıra uzun bağcıkları olan sandaletler bacakların daha kısa görünmesine sebebiyet verir. Bunların yerine; keskin yakalı bir kıyafet, yırtmaçlı bir etek, tek renkli elbiseler, cilt tonuna yakın ayakkabılar sizin daha uzun boylu ve ince görünmenizi sağlar.

5. Kayık yaka

Kayık yaka genellikle kadınları hantal gösterir. Bunun yerine V yaka sizi gerçek anlamda şık gösterir. Ayrıca kıvrımlı giysilerin daha fit bir görüntü için aradığınız parçalar olduğunu unutmayın. Mesela; soldaki ve sağdaki fotoğrafın farkına bakın!

6. Geniş yatay çizgiler

Giysilerde yatay çizgilerden daha kötü bir şey varsa o da geniş ve parlak yatay çizgilerdir. Soldaki resimde görülen etek türü muhteşem bir seçimdir. Tabii ki bir çuval giymiş gibi görünmek istiyorsanız. Bunun yerine; tek renkli, az baskılı bir elbise geniş siyah bir kemerle muhteşem görünebilir. Bu seçimler vücut özelliklerinizi tam anlamıyla vurgulayacaktır.

7. Parlak renkler

Parlak renkler genellikle daha büyük bedenli görünmenize neden olurlar. Yukarıdaki iki fotoğrafa bakın; aralarındaki tek fark renkleri. Solda bel ve omuzlar daha dolu ve geniş görünürken, sağ tarafta daha ince ve fit duruyor. Kıyafetlerin renklerinin yanı sıra pantolon seçimi de önemlidir. Siyah her zaman fit gösterir fakat tasarım her şeyin etkisini bozabilir. Yukarıdaki iki fotoğrafta da pantolonun rengi siyahtır; fakat tasarımın bedeni nasıl büyütebildiğini görmektesiniz.

Yararlanılan Kaynaklar

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR