1900’lü Yıllarda Söylenmiş Olmasına Rağmen Geçerliliğini Koruyan 11 Kurtarıcı Bilgi

Okuyacağınız bu bilgiler 1900’lü yıllara ait. Ama uzun yıllar geçmesine rağmen hala geçerliliklerini koruyorlar. Hala hayat kurtarıyorlar! İşte 100 yıl önce bulunduğuna inanamayacağınız o hayat kurtaran bilgiler…

Gaz sızıntısından emin olmak istiyorsanız:

Gaz sızıntısı ölümcül sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle hızlıca fark edilmesi ve müdahale edilmesi gerekmektedir. Ağır bir koku hissederseniz, gaz borusuna köpürtülmüş sabun uygulayın. Sızıntının bulunduğu bölgenin etrafında kabarcıklar çıkmaya başlayacaktır.

Cam kırıklarını temizleyemiyorsanız:

Bazen elektrikli süpürge bile küçük cam parçalarını almayabiliyor. Bu küçük parçalar ayaklarınızın altına zarar verebilir. Cam parçalarını eksiksiz bir şekilde temizlemek istiyorsanız; ıslak bezle bunu yapabilirsiniz.

Vazonuz dengesiz ise:

Vazoların çoğu kırılgan malzemelerden yapılmasının yanı sıra, dengeli ürünler değillerdir. Vazonuzu dengeli hale getirmek için içine kum koymanız yeterlidir. Eğer vazo yine de kırılırsa yapmanız gerekeni biliyorsunuz. 🙂 Bir yukarıdaki maddeyi uygulayın.

Kıymıktan kurtulmak istiyorsanız:

Bu durumlardan iğne veya cımbız kullanmaktan çok daha etkili bir yöntem vardır. Küçük bir cam kavanozu kaynar su ile doldurun. Elinizi kavanozun üzerine kapatın ve sıkıca bastırın. Bir süre sonra kademeli olarak bölge rahatlayacak ve kıymık kolayca çıkacaktır.

Şarabınızı buzdolabı olmadan çabucak soğutmak için:

Şişeyi bir havluyla sarın ve soğuk su ile dolu bir kabın içine koyun.

Taze ekmekleri incecik dilimler halinde kesmek isterseniz:

Taze ekmeği dilimlemek gerçekten zor; bunu hepimiz biliyoruz. Burada yapmamız gereken ekmeğin dışını yumuşatmaktır. Ekmeğin yanında kaynamış su bulunan bir su ısıtıcısı (tercihen bol bol buhar versin) ekmeği incecik kesmenize olanak sağlayacaktır.

Kibritleriniz birden parlıyorsa:

Kibritin tersine doğru küçük kesikler açabilirsiniz. Bu şekilde hem emniyetli olacak hem de daha düzgün yanacaktır.

Olası yangın durumlarında:

Siz de evinizde acil durumlara karşı kendi yangın söndürücünüzü yapabilirsiniz. Karıştırmanız gerekenler şu şekilde:

● 700 gr tuz
● 350 gr amonyum klorür
● 1,5 lt su

Uzun çivileri çıkartmak isterseniz:

Pense ile uzun bir çiviyi çekmeye çalışan herkes bu işin ne kadar zor olduğunu bilir. Bunu yapmanın aslında çok basit bir yolu var. Pensenin altına küçük bir tahta koyun!

Bardakları ayırmak isterseniz:

Bazen içice koyulmuş bardaklar birbirine yapışır. Ayırma işlemini basitleştirmek için üstteki bardağın içine soğuk su koyun; bu esnada alt tarafa kaynamış su bulunan bir kap koyun. Buhar ile bardaklar birbirinden kolaylıkla ayrılacaklardır.

Çiceklerinizi su ve ışık olmadan canlı tutmak için:

Çiçekleri patates kullanarak bir hafta boyunca taze tutabilirsiniz. Çok basit bir şekilde çiçek saplarının uçlarına bir patates koyun.

Margarin ve tereyağını birbirinden ayırt etmek istiyorsanız:

Bir bakışta margarin ve tereyağını birbirinden ayırt etmek neredeyse imkansız. Burada size doğru cevabı koku verecektir. Ufak miktarda ürünü bir kağıt parçasına sürtün ve ateş verin. Yakılan yağ iştah açıcı ve tatlı bir kokuysa bu tereyağıdır; eğer kötü kokuyorsa (bu genellikle kavrulmuş domuz yağı gibidir) bu margarindir.

Yararlanılan Kaynak: Bright Side

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR