Önleminizi Alın! Cereyanda Kalınca Ne Olur? Belirtileri Ve Çözümleri Nelerdir?

Cereyanda kalmak farklı yönlerden esen hava akımı arasında durmak olarak nitelendirilir. Bu durum ile vücudun çeşitli yerlerinde ağrı oluşur. Hatta zatürre gibi hastalıklara neden olabilir. Bununla birlikte bireyler terli olduğunda veya vücudu nemli olduğunda cereyanda kalırsa daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu sebeple mutlaka dikkat edilmesi gereken durumlardan birisidir. Bu içeriğimizde cereyanda kalmak nedir? Cereyanda kalma belirtileri nelerdir? Bu konuda neler yapmalısınız? Konusunda önemli püf noktaları veriyoruz.

Cereyanda Kalmak Nedir?

İçeriğimize geçmeden öncesinde cereyanda kalmak nedir? Konusuna değinmek gerekiyor. Vücudumuz sorunsuz şekilde işleyen mükemmel bir mekanizmadır. Ancak üşütme gibi etkiler, birtakım hastalıklara sebep olurken eklem ağrılarını beraberinde getirir. İşte cereyanda kalmak tam olarak bu şekilde işler. Yani cereyanda kalmak hasta eder mi? Sorusuna kısaca evet diyebiliriz. Üstelik bu hastalıklardan bazıları uzun bir tedavi süreci gerektirebilir.

Bununla birlikte cereyanda kalmak kaç gün sürer? Sorusuna açıklık getirmek gerekirse, bu durum kişiden kişiye değişebilir. Yani bünyenize, bağışıklık sisteminize ve cereyana ne kadar maruz kaldığınıza göre değişebiliyor.

Cereyanda Kalınca Ne Olur?

Cereyanda kalmak

Belirttiğimiz üzere cereyan yani hava sirkülasyonunun fazla olduğu yerlerde kalmanın birçok zararı vardır. En çok mevsim geçişlerinde yaşanır ve dikkat edilmediği zaman büyük bir zarara uğratır. Cereyanda kalmak ne yapar? Özetlersek ciddi durumlara yol açmaz ancak akciğer üşütmesi gibi problemler olasıdır. Ateş, şiddetli öksürükle birlikte hayatınızı olumsuz etkileyen bir durumdur.  

Cereyanda Kalmanın Belirtileri Nelerdir?

Günlük hayatınızda fark etmeden cereyanda kalabilirsiniz. Bunun sonucunda bazı etkilerini hissetmeye başlamanız oldukça normaldir. Belirtilerden şüpheleniyorsanız mutlaka önleminizi almanız önerilir. En yaygın cereyanda kalmak belirtileri genel olarak şu şekildedir:

  • Öksürük krizi ile ciğerde ağrı oluşabilir.
  • En sık görülen belirtilerden birisi de eklem ağrılarıdır.
  • Boyun tutulması, günlük hareketlerinizi kısıtlar ve ağrı oluşturur.
  • Bağırsakları üşütebilir ve ishal gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Tam tersi durumda kabızlık yaşayabilirsiniz.
  • Uyku hali, yüksek ateş ve halsizlik olabilir.
  • Göz ağrısı, baş ve boyun ağrısı sorunları olabilir.
  • Burun akıntıları, geniz akıntısı veya göz yaşarması oluşabilir.
  • Mide ağrısı ve mide bulantısı oluşabilir.

Cereyanda Kalmaya Ne İyi Gelir?

Cereyanda kalmak

Cereyanda kalmaya ne iyi gelir? Sorusu için önerebileceğimiz birkaç yöntem var. Ancak öncesinde alabileceğiniz önlemlerden bahsedelim. Öncelikle geceleri camı açık yatarak uyumamanızı öneriyoruz.

Rüzgârın bol olduğu alanlardan uzaklaşın veya özelikle vücudunuzu ve boynunuzu koruyun. Bu durum araba içerisinde de geçerlidir. Araba kullanırken camı çok fazla açarak rüzgâra uzun süre maruz kalmamaya çalışın. Bununla birlikte spor çıkışı veya herhangi bir duş zamanınızdan sonra saçınızı kurutmaya özen gösterin. Son önerimiz ise, vücudunuz nemli olduğu zamanlarda kalın kıyafetler giymeyi unutmayın.

Cereyanda Kalmanın Belirtileri Nasıl Geçer?

Özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla yaşam alanlarında bilerek cereyan oluşturulur. Bu durum rahatlatıcı olabilse de aslında birçok rahatsızlığı beraberinde getirir. Mide bulantısı, göğüste ağrı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar olabilir. Hatta tutulma gibi etkiler de oluşabilir. Rahatsız edici bu durumdan kurtulmak için öncelikle cereyanı engellemelisiniz. İçerisinde bulunduğunuz ortamın ısısını yükseltmeyi unutmamalısınız.

Tutulma gibi durumlar için doktorunuzun önerdiği kas gevşetici ilaçları tercih edebilirsiniz. Fakat başa çıkamadığınız sonuçlarda mutlaka doktorunuza görünmenizi öneriyoruz. Tüm bunlara ek olarak cereyanda kalanlar hangi doktora gitmelidir? Sorusuna cevap verecek olursak, kulak burun boğaz doktoru veya dahiliye bölümüne gidilebilir.

Cereyanda Kalmak Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Cereyanda kalmak tedavi için öncelikle vücutta oluşan soruna göre bir yol izlenmelidir. Örnek olarak eklem ağrıları oluşmuşsa bu duruma yönelik bir tedavi uygulanmalıdır. Karın ağrısı, mide bulantısı, ishal veya sırt ağrısı için ise farklı tedaviler uygulanır. Bu aşamada evde yapabileceğiniz bazı bitkisel tedaviler vardır. Cereyan sonrası bazı problemlerinize iyi gelecek 4 farklı bitkisel çay önerimiz…

Nane Limon Çayı

cereyanda kalmak

En bilindik bitkisel çaylardan birisi de nane limon çayıdır. Tarifi oldukça basit ve içimi çok zevkli olan bu çay için taze nane veya kuru nane kullanabilirsiniz. Bir bardak suyu bir tatlı kaşığı nane ile kaynatın. Ardından süzün ve içerisine birkaç damla limon sıkın. Günde 2 bardak nane limon çayı tüketebilirsiniz.

Ekinezya Çayı

cereyanda kalmak

Bağışıklığınızı güçlendirecek mükemmel bir önerimiz daha var. Ekinezya çayı, yaprakları, çiçekleri ve kökleri kurutularak demlenebilir. Ancak bitkinin suya özünü bırakması için bir süre beklemesi gerekiyor. Çay tüketiminin ise 2 bardak üzerine çıkılmaması öneriliyor. Bununla birlikte ekinezya bitkisi, alerjik reaksiyon gösterebilir. Özellikle alerjik astım olanlar ve sürekli alerji problemi yaşayanların tüketirken dikkat etmesi gerekir.

Ihlamur Çayı

cereyanda kalmak

Özellikle soğuk algınlığınız için mükemmel bir tarifimiz var. Ihlamur çayı, kaslarınızı gevşetecek, mide bulantınızı alacak ve soğuk algınlığınıza iyi gelecektir. Üstelik ateş yapan virüslerin aktivitelerini engellemek için harika bir tariftir. Bir tutam ıhlamur bitkisini kaynatın ve süzerek tüketin. İsteğe göre içerisine tarçın koyabilirsiniz.

Zencefilli Bal Çayı

Zencefil bitkisi nezle, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı sorunlarına iyi gelen önemli bir bitkidir. Antioksidan bileşenleriyle cereyan semptomlarını azaltır. Cereyanda kalmak bitkisel tedavi yöntemleri arasında en çok tüketilen çay, zencefilli bal çayıdır. Tarifi için, her bir fincan çay için bir ceviz büyüklüğündeki parça zencefilin kabuğunu soyun ve dilimleyin. İsterseniz bir çubuk tarçınla kaynatabilirsiniz. Demlenen zencefil çayını süzün ve içerisine çay kaşığıyla bal ekleyin.

Eğer Önleminizi Alın! Cereyanda Kalmak Ne Yapar? Belirtileri Nelerdir? Çözüm içeriğimiz ilginizi çektiyse, Alkali Beslenme ile Sağlık ve Enerjiyi Yeniden Keşfedin! İçeriğimize göz atabilirsiniz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR