Rahim Temizliği ile Toksinlerden Arının! Vajina Detoksu Nasıl Yapılır Ve Neden Yapılmalı?

Rahim temizliğinin sağladığı birçok avantaj vardır. Örnek olarak rahim temizliği sayesinde daha hızlı hamile kalmak mümkündür. Üstelik sancılı bir adet süreci varsa detoks yöntemi ile ağrıyı önleyebilirsiniz. Aynı zamanda rahim detoksu, kürtaj sonrasında mutlaka gereklidir. Genel olarak rahim, kadınlarda üreme merkezidir ve kolayca gebe kalmak için rahmin temiz olması oldukça mühimdir. Bu aşamada rahim temizliği nedir? Neden yapılır? Nasıl yapılır? Gibi sorularınıza cevap veriyoruz.

Vajinal Detoks Nedir?

Rahim detoksu veya vajinal detoksu, vücutta rahatsızlık oluşturan temizleme işlemidir. Vajinal detoks için evde yapabileceğiniz bazı tarifler vardır. Ancak vajinal detoks için bu konuda hizmet sağlayan doktorlardan da destek alabilirsiniz. Doğal yollarla rahim temizliği yapabileceğiniz doğal tarifler, rahimdeki toksinleri ve iltihabı temizler. Rahim iltihabının doğal yollarla temizlenmesi ve aynı zamanda iltihap oluşmaması için tüketilen besinlere dikkat edilmelidir.

rahim detoksu

Rahim Detoksu Avantajları Nelerdir? Neden Yapılmalıdır?

Detokslar, çeşitli rahatsızlıkların giderilmesi ve vücudun daha sağlıklı olması için oldukça önemlidir. Rahim detoksları, rahim iç zarı enfeksiyonunun giderilmesi, adet periyotlarının düzenlenmesi, rahim tümörünün giderilmesi ve aynı zamanda miyomların giderilmesi, oluşmaması için yapılır. Bu tarz detokslar rahim iltihabının ve yaralarının vücuttan atılması için mükemmel bir yoldur. Yani genel olarak rahim detoksu avantajları açısından bakıldığında, herhangi bir problemi olmayan ve sağlıklı olan herkes, belirttiğimiz tariflerle kendilerine rutin oluşturabilir.

Rahim İçi Detoksu Nasıl Yapılır?

Rahim detoksu için bazı doğal yöntemleri düzenli şekilde yapabilirsiniz. Özellikle aşağıda belirttiğimiz tarifleri haftada 3 kere uygulamanız önerilir. Yine de belirttiğimiz tariflerde herhangi bir içeriğe alerjiniz varsa kesinlikle tüketmemeniz önerilir. İşte 6 farklı rahim temizliği bitkisel tarifler…

rahim detoksu

Zencefil Tarifi

Zencefil, içeriğindeki antioksidanlarla sağlık açısından avantaj sağlar. Bununla birlikte bağışıklık kuvvetlendirici ve kan akışını teşvik etme özelliği bulunur. Böylece rahme doğru kan akışı sağlanır ve rahim temizliği açısından önerilir. Vajinal detoks için haftada 3 ve günde 2 fincan zencefil çayı tüketebilirsiniz. Tarif için, bir diş sarımsak boyutunda olan zencefili soyarak 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Talep ederseniz içeriğine bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

rahim detoksu

Çörekotu Tarifi

Birçok derde deva olan çörekotu tarifi, rahim temizliği için etkilidir. Kullanım için, 1 çay kaşığı öğütülmüş çörek otu, 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı taze sıkılmış acı kavun suyunu karıştırın. Ardından bir bez parçasına bu karışımı sarın ve gece yatmadan öncesinde rahim ağzına konumlayın. Ardından sabaha kadar bekletin. Bu uygulama genel olarak rahimdeki damarları açar ve temizler. Aynı zamanda adet söktürücü olarak kullanılır. Ancak bu tarz bir uygulamayı kesinlikle hamile kişiler yapmamalıdır.

rahim detoksu

Civanperçemi Çayı

Civanperçemi çayı, enfeksiyon ve iltihap temizleme özelliği ile öne çıkar. Bu sebeple yakın dokuları ve rahmi döllenmeye hazır hale getirir. Rahim detoksu tarifi için 1 fincan kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı yaş ve kuru mamayı ince şekilde doğrayarak civan perçemi bitkisini ekleyin. 5 dakika demledikten sonra süzebilirsiniz. Bu tarifi haftada 3 ve günde 1 bardak kadar tüketmeniz önerilir.

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı içerisinde bolca A, B, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum bulunmaktadır. Aynı zamanda ahududu yaprağının rahim sağlığına iyi geldiği, çok eski zamanlardan beri bilinir. Üstelik birçok kadın adet sancısını dindirmek için ahududu yaprağı çayını doğal ilaç olarak kullanır. Bununla beraber ahududu yaprağı hormonları dengeler ve gebe olma şansını artırır. Rahim temizliği kürü tarifi olan ahududu yaprağı çayını hazırlamak için, 1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı atın. Ardından çay içerisindeki yaprakları çıkardıktan sonra çayınız hazır olacaktır. Haftada 3 gün ve günde 1 fincan olarak tüketebilirsiniz.

Soğan Kürü

Soğan kürü tarifini hazırlamak için 1 adet kahverengi orta boy soğan yeterli olacaktır. Soğanı soyarak dörde bölün ve 2 su bardağı kaynamış suya ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra süzün. Bu tarihi akşam ve öğle yemeği öncesinde bir bardak olarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda 15 gün düzenli şekilde soğan kürü yapmanız önerilir. Bununla beraber soğan gürünün uygulanması, adet bitiminden 7 gün sonradır ve 15 gün uyguladıktan sonra diğer adet gelmeden 10 gün öncesinde 5 ila 7 gün uygulamanız gerekir. Bununla birlikte soğan kürünü 15 günden fazla yapmamanız önerilir.

Hayıt Suyu Yöntemi

Hayıt suyu, rahmi temizleyen ve biriken toksinleri atmak için mükemmel bir çözümdür. Aynı zamanda enfeksiyon karşıtı bir etki sunar. Kullanım için günlük 3 öğün çeyrek çay bardağı kadar hayıt suyunu bir bardağa dökün. Bardağın geri kalanına ise su doldurarak tüketin. Bu yöntemi 21 gün boyunca deneyebilirsiniz. Ancak en az 3 ay düzenli kullanımla etkili olacağı biliniyor. Hayıt suyunu elde etmek için ise hayıt otunu çay demlermiş gibi demleyebilirsiniz.

Rahim İltihabı Nasıl Temizlenir?

Rahim iltihabı durumunda genellikle kadın hastalıkları ve doğum doktorunun teşhisi ile hasta durumuna bağlı olarak antibiyotik tedavisi ile tedavi edilir. Bunun dışında yaşanan bazı semptomları azaltmak için evde uygulanabilecek bazı önlemler vardır. Rahim iltihabı nasıl temizlenir? Genel olarak baktığımızda ekinezya, sarımsak, civanperçemi tüketmek rahim iltihabı tedavisine yardımcı olabilir. Bunun dışında soğuk veya sıcak kuşburnu çayı tüketmek, iltihap için mükemmel bir bitkisel tedavi olabilir.

Rahim İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Rahim iltihabı şüpheniz varsa öncelikle kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmeniz önerilir. Bazı rahim iltihabı belirtileri şu şekildedir:

  • Kasık ve alt karın bölgesinde ağrı yaşamak.
  • Kötü kokulu vajinal akıntının oluşması.
  • Cinsel ilişki sırasında veya sonrasında kanama, adet dışı kanamalar yaşamak.
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı oluşması.
  • Kusma veya yüksek ateş sorunu.
  • Sık, ağrılı ve zor idrara çıkmak.
  • Nadirde olsa karında şişlik ve kabızlık gibi şikayetler, rahim iltihabı belirtileri arasındadır.

Genel olarak, Hint yağı, kereviz, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, chia tohumları, somon ve yaban mersini gibi besinleri devamlı olarak tüketmek, rahim sağlığına yararlıdır. Bunun dışında rahim iltihabı şüpheniz varsa mutlaka doktorunuza danışmanız önerilir.

Rahim Temizliği ile Toksinlerden Arının! Rahim İçi Temizliği Neden Yapılır? Nasıl Yapılır? İçeriğimiz ilginizi çektiyse mutlaka, Doğal Adet Söktürücü Çaylar: Rahatlatıcı ve Sağlıklı Seçenekler içeriğimize göz atmanızı öneriyoruz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR