9 Kolay Adımda Harika Ve Dik Bir Duruş İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçoğumuz doğru şekilde durmaya çalışsak da bunu yapabilen sadece bazı şanslı kişiler… Bu nedenle dik ve düzgün durmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizlerle paylaşalım istedik. Belki de o şanslı kişilerden biri, siz olursunuz. 🙂

Hadi gelin”Dik durmak için ne yapmalı? Nelere dikkat etmeli?” hep beraber bakalım.

1. Duruşunuzu geliştiren egzersizler yapmaya özen gösterin.

Duruşunuzu geliştirmenize yardımcı olacak egzersizler için kendinize zaman ayırmayı unutmayın. Günde 10 ile 20 dakika arası egzersiz yapmaya çalışın. Bu hareketleri yaparken kendinizi aşırı derecede germeyin, aksi takdirde daha fazla eğilirsiniz ve bu da ağrılarınızın artacağı anlamına gelir. Eğer bir ofis çalışanıysanız, günlük olarak; sırtınız, boynunuz ve omuzlarınız için esneme hareketlerini es geçmeyin!

2. İş yerinizdeki çalışma alanınızı kendinize göre düzenleyin.

Eğer uzun saatler boyunca bilgisayar başında çalışıyorsanız; çalışma alanınızı bir kez daha düzenlemeyi düşünmelisiniz. Masanızın, sandalyenizin, monitörünüzün yükseklik seviyesine oldukça dikkat etmelisiniz.

3. Telefonunuzu doğru kullanmaya özen gösterin.

Çoğumuz akıllı telefonlarımızı ve bilgisayarlarımızı kullanırken nasıl durduğumuzun farkında bile değiliz. Yukarıdaki görselde derecelere göre duruşunuzun nasıl bozulduğunu görebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınızı oturduğunuz masaya dik açıyla tutun, telefonunuzu kolunuzu yukarıda tutacağınız şekilde hemen önünüzde konumlandırın.

4. Sizi uyarabilecek uygulamalar yükleyin.

Sırtınızı düz ve dik tutmanız için bu yolda size yardımcı olacak bazı uygulamalar var. Bu tarz uygulamaları telefonunuza veya bilgisayarınıza yükleyerek düzgün duruş egzersizleri hakkında bilgi alabilir, gerçek zamanlı olarak duruş bozukluğunuzun farkına varabilirsiniz. (PostureZone, Posture, FHP, Lumo Back, Nekoze)

5. Doğru bir şekilde nasıl rahat nefes alacağınızı öğrenin.

Solunum, hareketlerimiz ve duyularımız için oldukça önemlidir. Diyaframınızı kullanarak daha etkili nefes alabilir; doğal bir duruşa kavuşabilirsiniz.

6. Duruşunuzu her zaman izleyin.

Sırtınızı düz tutmanız gerektiğini yalnızca çalışma sırasında değil daima hatırlayın. Hatta uyurken bile hatırlayın! Duruşunuzu etkileyecek yanlış battaniye ve yastık seçimlerinden kaçının.

7. 135 derecelik açıyla oturmaya özen gösterin.

8. Yoga yapın ve temel kaslarınızı eğitin.

Yoga, pilates, aerobik gibi fitness programları hem manevi hem de fiziksel refahınızı geliştirmede büyük ölçüde kolaylık sağlar. Ve iyi bir duruş için vazgeçilmezlerdir.

9. Doğru durmayı öğrenin!

Sırtınız düz, bacaklarınız omuz genişliğinde, alt kısmınız biraz önde ve omuzlarınız bir geride olmalıdır. Omurganızın vücudunuzu doğru bir şekilde tutması için en uygun pozisyon budur.

Yararlanılan Kaynak

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR