Papatyalar Nasıl Saklanır? Papatya Kurumaması İçin Ne Yapmalı?

Papatya buketleri, özel günlerde en fazla tercih edilen çiçek türlerinden birisidir. Bununla birlikte bu özel hediyeleri nasıl muhafaza edeceğinizi biliyor musunuz? Özellikle papatyalar oldukça güzel çiçeklerdir fakat kuruması bir o kadar zor diyebiliriz. Papatya buketinizi saklamak için taze kalmasını sağlayacak bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak suya konulan papatyalar sadece birkaç gün dayanacaktır. Bu sebeple kurutma yöntemleri daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Papatyalar nasıl saklanır? Papatya bozulmadan nasıl kurutulur? Gibi sorularınızı tüm detaylarıyla açıklıyoruz…

Papatyalar Nasıl Saklanır?

Papatya buketleri, papatyaların bir araya getirilerek oluşturulan dekoratif çiçek aranjmanıdır. Özel günlerde duygusal bir jest olarak kullanılır. Papatya buketini daha uzun süre tutabilmek için bazı önemli kurutma yöntemleri bulunur. Papatya bozulmadan nasıl kurutulur? İçin birkaç farklı yöntemden bahsedebiliriz.

Doğrudan Hava ile Temas Ederek Kurutma

Papatyaları kurutmak için kullanılacak en temel yöntemlerden birisi hava yolu ile kurutmadır. Özellikle ters asma yöntemi ile kurutabilirsiniz. Papatyanızı aşağı gelecek şekilde asarak kurutabilirsiniz. Bunun dışında hafif sudan geçirerek papatyanızı gazete kağıdının üzerine serebilir ve serin bir yerde kurutmaya bırakabilirsiniz.

Baskılayarak Kurutma

Baskılayarak kurutma yöntemi, çiçekleri epoksi ile değerlendirmek için kullanılır. Çiçekleri kitap arası gibi bir yerde baskılayarak ve birkaç hafta beklemesini sağlayarak kurutabilirsiniz. Bunun dışında birkaç kurutma kâğıdı alarak bitkileri kâğıt arasına yerleştirin. Üzerlerine düz ve sert bir cisim koyarak bitkilerin sıkışmasını sağlayabilirsiniz. Ardından tercihe bağlı olarak çeşitli kalıp ve epoksi ile kaplayabilirsiniz.

Saç Spreyi ile Saç Kurutma

Saçlar için kullanılan şekillendirme spreyleri hem basit hem de ilginç kurutma yöntemleri arasındadır. Saç spreyi ile çiçek kurutma için öncelikle bir saç spreyine ihtiyacınız vardır. Çiçeğinize bol miktarda sprey sıkarak el değmeyecek bir noktaya bırakın. Böylece papatyalarınız hem hızlı kurur hem de rengini koruyarak şeklini bozmaz.

Boraks Kullanarak Çiçek Kurutma

Boraks ile çiçek kurutma yöntemi, en hızlı kurutma yöntemlerinden birisidir. Aynı zamanda boraks ile kurutulan çiçekler, özellikle yaprakların orijinal renklerini korur. Boraks ile çiçek kurutma için ayakkabı kutusu gibi bir kutu kullanabilirsiniz. Çiçeklerinizi yerleştirdikten sonrasında yaprakları örtecek şekilde boraks kapatabilirsiniz. Ardından kutuyu havadar ve ılık dolaba yerleştirin. 10 sonra ise hafif bir fırça ile çiçeklerinizi temizleyin.

Silisyum ile Çiçek Kurutma Yöntemi

Silisyum, maliyetli ve rahat bulunmayan bir maddedir. Aynı zamanda toz kadar ince silisyumu kuru bir şekilde kullanmanız önerilir. Özellikle büyük papatya nasıl kurutulur? Sorusu için silisyum önerilebilir. Bu yöntem için çiçekleri silisyum içerisine gömün. Birçok çiçek 2 ila 3 günde kurur fakat bazı çiçeklerin kuruması daha uzun sürebilir.

Epoksi İçin Papatya Nasıl Kurutulur?

Papatya buketi nasıl saklanır? Konusu için çeşitli ipuçları paylaştık. Peki ya çiçeklerinizi kuruttuktan sonra nasıl değerlendireceğinizi biliyor musunuz? Epoksi için ise bir silikon kalıbı gerekir. Kurumuş çiçeklerinizi koyabileceğiniz bir silikon kabı ayarladıktan sonra çiçekleri dizebilir ve epoksi karışımını dökebilirsiniz. Epoksinin içerisinde bulunan malzemeler ise reçine ve sertleştirici malzemeleridir. Uygun bir karışım hazırladıktan sonra istediğiniz kalıp içerisinde çiçeklerinizle karışım yapabilirsiniz.

Kuru Papatya Ne Kadar Dayanır?

Uygun şartlarda muhafaza edilen kurutulmuş papatyalar, ağzı kapalı bir cam kavanoz içerisinde loş, serin ve kuru bir ortamda saklandığında ortalama olarak 1 sene dayanabilir. Bu sebeple kurutulmuş papatyalarınızı cam kavanozların içerisine dizerek karanlık, kuru ve rutubetsiz bir ortamda saklayabilirsiniz.

Papatyalar Nasıl Saklanır? Papatya Kurumaması İçin Ne Yapmalı? İçeriğimiz ilginizi çektiyse, Çiçek Gönderme Siteleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR