Bavul Nasıl Hazırlanır? Tüm Yönleriyle Valiz Hazırlama Rehberi

Seyahatte gezeceğiniz yerlerini ayarladınız, otel rezervasyonunuzu yaptırdınız, biletiniz de hazır; peki ya bavulunuz hazır mı? Bavul nasıl hazırlanır diyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Eğer giysilerinizi bavulunuza bir türlü sığdıramıyorsanız, en önemli şeyleri sürekli olarak unutuyorsanız, mutlaka almanız gerekenleri almıyorsanız, biraz sonra bahsedeceğimiz valiz yerleştirme püf noktaları işinizi bi’ hayli kolaylaştıracak. İster yurt dışı seyahati olsun, ister yurt içi seyahati ya da bir tatile gidiyor olun; valiz yerleştirme teknikleri oldukça önemlidir ve bavul hazırlama listesi tam anlamıyla yapılmalıdır. Tüm yönleriyle ele aldığımız valiz hazırlama rehberi, bavul nasıl hazırlanır sorunuza tam anlamıyla cevap olacak. Keyifli okumalar!

Bavul & valiz nasıl hazırlanır? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikli olarak bavulunuzu hazırlarken dikkat etmeniz gereken durumları ele alalım.

Valizinizi kabin boyu tercih edin.

Valizinizi kabin boyu tercih etmenizin size onlarca yararı vardır. Valizinizle gezdiğiniz süre içerisinde aşırı yükten kurtulmuş olursunuz; bu şekilde az yorulursunuz. Bunun yanı sıra uçak seyahatlerinde bavul beklemek istemiyorsanız, valizinizi el bagajı olarak yanınıza alarak hızlı bir şekilde uçak yolculuğunu atlatabilirsiniz. Ayrıca bavul kaybolması gibi durumların da önüne geçmiş olursunuz. Yani küçük valiz her açıdan avantajlıdır.

Eğer uçak ile seyahat edecekseniz mutlaka bunlardan haberiniz olsun.

Eğer uçak ile seyahat edecekseniz, uçak yönetmeliğinden mutlaka bilginiz olsun. Çünkü sevdiğiniz bir parfümü veya bir elektronik cihazı havaalanında x-ray’den geçerken atmak istemezsiniz. Birçok kişinin uçak yönetmeliğinden haberi olmadığı için bu tarz sorunları yaşadığı bir gerçek.

Bavulunuzu güvelik altına alın.

Bavulunuzun etiket bölümüne mutlaka adınızı, soyadınız, cep telefonunuzu yazın. Eğer bir yerde unutursanız veya kaybederseniz, bulan kişinin size ulaşması için en önemli bölüm etikettir. Aksi takdirde bavulun kimin olduğunu anlamak uzun süreler alabilir, uçağınızı, otobüsünüzü kaçırabilirsiniz.

Valizinizi hazırlarken gerçekçi olun.

Birçoğumuz valizimizi doldurdukça doldururuz. Fakat ekstradan gereksiz bir şekilde alınan kıyafetlerin ve malzemelerin işimize yaramadığı bir gerçektir. Bu bilgiyi her tatil sonunda teyit ederiz fakat her defasında tekrar ve tekrar bu eylemi yaparız. Bunun yerine tatilinizin veya seyahatinizin gününü, hava durumunu veya atmosferini iyi bir şekilde araştırın ve kavrayın. Bu durumların dışında kalacak herhangi bir şey yanınıza almayın.

Ne kadar kalacağınızdan haberiniz olsun.

Tatilinizin kaç gün olduğunu mutlaka bilin ve buna göre bir program yapın. Seyahatinizdeki her gün için farklı bir kombin düşünün. Yapılan kombinler dışında çok az yedek kıyafet alın.

El çantanızı mutlaka yanınızda bulundurun.

El çantası gerçek bir hayat kurtarıcıdır. Valize sığmayan ve yanınızda mutlaka taşımanız gereken telefon, nakit para, pasaport gibi eşyaları el çantanıza koyabilirsiniz.

Hava durumunu kontrol edin.

Gidilecek yerin hava durumunu bilmek oldukça önemlidir. Bu yüzden mutlaka hava durumu hakkında bilgi edinerek kombinlerinizi bu yönte yapın.

Valiz yerleştirme püf noktaları. Bavul nasıl hazırlanır?

Birçoğumuz valiz yerleştirme tekniklerini bilmediğimiz için almak istediklerimizi alamıyoruz. Fakat bu valiz yerleştirme püf noktaları işinizi bir hayli kolaylaştıracak.

• Kıyafetlerin kırışmasını istemiyorsanız, mutlaka kuru temizleme poşetinin içine koyun.
• Valizin içinde küçük boy bir çanta bulundurabilirsiniz. Bu dönüşte fazla yükleriniz için işinizi kolaylaştıracaktır.
• Yerleştirmeyi tekerlek kısmından başlayarak düz ve nizami bir şekilde yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
• Kazak, tişört, pijama gibi giysileri rulo yaparak koyabilirsiniz; bu alanı genişletecektir.
• Kolyelerinizin karışmasını önlemek için uçlarından iki adet pipet geçirebilirsiniz.
• Ayakkabılarınızı poşetin içine koyarak diğer eşyalara kirin geçmesini önleyebilirsiniz.
• Valizinizi hazırlarken öncelikli olarak az kırışan ve büyük giysileri koymanız oldukça önemlidir.
• Parfüm vs. gibi kırılabilecek kozmetik ürünleri çorapların içine koyabilirsiniz. Bu sayede hem bu eşyaların kırılmasını önlerken hem de alandan tasarruf edebilirsiniz.
• Yüzüklerinizi ve küpelerinizi karıştırmamak için küçük vitamin kutularını kullanabilirsiniz.
• Küpelerinizin arkalarının ve eşlerinin kaybolmasını önlemek için düğmenin iki deliğinden ayrı ayrı geçirebilirsiniz.
• Ayakkabıların içine ve aralarına çorapları, deodorantları veya tarakları yerleştirebilirsiniz.
• Çabuk kırışan kıyafetlerde poşet kullanılamıyorsa üst tarafa yerleştirmeniz oldukça iyi olacaktır.
• Poşetlenen eşyalar kategorize etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
• Büyük kozmetik eşyalar çok fazla yer kaplıyorsa küçük kutularda götürebilirsiniz. Örneğin kremler için lens kutularını deneyebilirsiniz.
• Makyaj ürünlerinin kırılmaması için üzerlerine pamuk kapatabilirsiniz.

Bavul hazırlama listesi nasıl hazırlanır?

Bavul hazırlama listesi oluşturmak özen gösteren bir konudur. Bu yüzden alınan her şey için sorgulama yapmak gerekmektedir. Sorgulama, gereksiz olan birçok şeyin önüne geçmek demektir. Öncelikli olarak bavulda mutlaka olması gereken eşyalar alınmalı daha sonrasında yer kaldıysa diğerleri konulmalıdır.

Bavulunuzu hazırlamadan önce kendinize şu soruları sorun:

• Ne almalıyım?
• Aldığım şeyleri ne zaman giyeceğim ve ne zaman kullanacağım?
• Tatilde veya seyahette ne kadar kalacağım?
• Gideceğim yer neresi?
• Aldığım kıyafetlerle nasıl kombin yaparım?
• Gideceğim yerin hava durumu nasıl?

Bavul hazırlama listesi:

Bavul hazırlama listesini aşağıda genel bavul, kişisel çanta, erkekler için kişisel bakım çantası, kadınlar için kişisel bakım çantası ve çocuklar için alınması gerekenler olarak bulabilirsiniz. Buradaki her madde mutlaka alınması gereken eşyalar değildir. Bu eşyaları almadan önce yukarıdaki sorular mutlaka sorulmalıdır.

Genel olarak herkeste olması gerekenler:

• Spor ayakkabı, ayakkabı, bot, çizme, terlik (Mevsime göre)
• Pantolon, tişört, bluz, etek, ceket, gömlek, pantolon, iç çamaşırı
• Şort, mayo, bikini
• Gece elbisesi, takım elbise
• Pijama – gecelik
• Çorap
• Şapka, eşarp
• Eşofman

Kişisel çantada ne bulunmalı?: Bilet ve çıktıları, pasaport (yurt dışı seyahatinde), seyahat sağlık sigortası (yurt dışı tatilinde), otel rezervasyonu yaptırıldıysa rezervasyonun yaptırıldığı kredi kartı, güneş gözlüğü veya normal gözlük, küçük boy el feneri, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, kulak tıkacı, ıslak mendil, antibakteriyel jel, tablet bilgisayar, powerbank, cep telefonu ve kulaklık, şarj aletleri, küçük boy dikiş seti, boyun yastığı, bavulun kilit anahtarı, harita, küçük boy buzdolabı poşeti, kilitli poşet, ev anahtarları, bere ve eldiven gibi sıcak tutan aksesuarlar (mevsim kış ise), kitap, küçük not defteri, fotoğraf makinesi ve ekipmanları, güneş koruyucu krem, vitaminler, okuma lambası, kredi ve banka kartları, nakit para, kimlik, ehliyet, pasaport, sinek ilacı, yara bandı, ağrı kesici.

Kadınlar için kişisel bakım çantası: Epilasyon aleti, küçük boy parfüm, deodorant, makyaj malzemeleri, ped, duş jeli, şampuan, banyo lifi, saç kremi, tarak, fırça tarak, diş macunu ve fırçası, saç spreyi, tırnak makası, toka, saç kurutma makinesi.

Erkekler için kişisel bakım çantası: Deodorant, parfüm, traş köpüğü, traş losyonu, traş makinesi, diş fırçası ve macunu, saç spreyi, jöle, şampuan, saç kremi, tırnak makası, saç kurutma makinesi.

Çocuk için alınması gerekenler: Şampuan, önlük, ilaç, vitamin, iç çamaşırı, kıyafet, biberon, emzik, çocuk bezi, kremleri, pişik kremleri, mama, oyuncak, kitap.

Bugün tüm yönleriyle valiz hazırlama rehberi konusu ele alarak bavul nasıl hazırlanır sorusunu cevaplamaya çalıştık. Eğer sizin de bildiğiniz bavul hazırlama teknikleri var ise yorum olarak belirtmeyi unutmayın!

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR