Boyun Kararması Neden Olur? Boyun Bölgesi Kararması Nasıl Geçer?

Hemen hemen herkes için yüz bölgesinin bakımı, fiziksel görünüm açısından önemlidir. Yüzün temiz ve parlak görünmesi için düzenli bakım yapmak gerekir. Peki ya vücudun geri kalanları? Özellikle boyun bölgesinde meydana gelen kararma durumu can sıkıcı olabilir. Aynı zamanda boyun bölgesi hassas olduğu için bakımına dikkat edilmesi gerekir. Bu aşamada boyun kararması neden olur? Boyun bölgesi kararması nasıl geçer? Sorularını sizler için yanıtlıyoruz…

Boyun kararması Neden Olur?

Boyun kararması birçok nedenden dolayı oluşabilir. Bu nedenler arasında yetersiz hijyen, güneşe aşırı maruz kalmak ve egzama sorunları bulunuyor. Fakat boynunun etrafında oluşan bu koyulukları açmak ve ten rengini eşitlemek için evde yapılabilecek birçok şey vardır. Ciltte koyulaşma neden olur? Sorusunu genel olarak yanıtlamak gerekirse:

  • Cilt bakımının aksatılması,
  • Güneş ışığına karşı önlem alınmaması,
  • İnsülin direnci,
  • Dengesiz beslenme
  • Cildi yeteri kadar nemlendirememek gibi nedenler sayılabilir.

Boyun Kararması Nasıl Geçer?

Boyun kararması için ne yapılmalıdır? Evde yapılabilecek doğal tarifler nelerdir? Genel olarak özetlemek gerekirse birkaç farklı yöntem önerebiliriz…

boyun kararması neden olur

Bal ve Limon Karışımı

Boyun rengini açmak için kullanılabilecek yöntemlerden bir diğeri bal ve limon karışımıdır. Kullanmak için 3 çorba kaşığı bal ile iki tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu karışımı koyu renkli cildinizin üzerine sürün. 15 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

boyun kararması neden olur

Karbonat ve Macun Karışımı

Kullanmak için birkaç yemek kaşığı karbonatı su ile karıştırın. Macun kıvamına gelene kadar su ekleyebilirsiniz. Ardından koyu renkli cilde sürerek 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayabilirsiniz. Bu yöntemi denerken sadece haftada birkaç kez tekrarlamanız önerilir. Aynı zamanda karbonat yıkanırken iyi bir peeling görevi görür. Eğer cildinizde beklemediğiniz bir etki ile karşılaşırsanız hızlıca durulayın.

boyun kararması neden olur

E vitamini ile Badem Yağı Karışımı

Kullanmak için birkaç tatlı kaşığı badem yağını ısıtın. Eşit ölçüde E vitamini yağı ile karıştırın. Parmak veya pamuk yardımıyla boynunuza masaj yaparak sürebilirsiniz. Masaj yapmayı bitirdikten sonra yağı 10 ila 15 dakika bekletebilirsiniz. Ardından ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu yöntemi her gün tekrarlayabilirsiniz.

boyun kararması neden olur

Portakal Kabuğu ve Tam Yağlı Süt Karışımı

Kullanmak için birkaç portakal kabuğunu güneşte birkaç saat kurutabilir veya kurutulmuş portakal kabuğu satın alabilirsiniz. Ardından iyice ezin ve toz haline getirin. Koyulaşıp macun kıvamına gelene kadar tam yağlı süt ekleyin. Cildinizin koyu bölgelerine sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayabilirsiniz.

boyun kararması neden olur

Limon ve Şeker Karışımı

Kullanmak için birkaç çorba kaşığı şekeri macun kıvamına gelene kadar limon su ile karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı ise vücudunuzdaki koyuluklara sürerek masaj yapın. 15 dakika beklettikten sonra ise bol su ile durulayabilirsiniz. Cildiniz tahriş olmadığı sürece haftada birkaç kere tekrarlayabilirsiniz.

Cilt Kararmasına Ne İyi Gelir?

Cilt, renk pigmentleri ile kendi rengini oluşturur. Beslenme, kronik rahatsızlıklar, güneş ışığı ve bazı genetik nedenler cilt durumunu etkiler. Boyun kararması da bu cilt rahatsızlıkları arasındadır. Cilt kararmasına ne iyi gelir? Sorusunun yanıtı ise nedenlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak belirttiğimiz şu önlemleri alarak kararma sorununun önüne geçebilirsiniz:

  • Boynunu güneşten uzak tutarak kararmanın önüne geçebilirsiniz.
  • Dışarı çıkmadan öncesinde güneş kremi sürmeyi unutmayın.
  • Egzama belirtisi varsa doktor direktifleri doğrultusunda cilt kararması sorununun üstesinden gelebilirsiniz.
  • Çeşitli cilt bakım ürünleri ile peeling ve tonik kullanabilirsiniz.

Boyun Kararması Neden Olur? Boyun Bölgesi Kararması Nasıl Geçer? İçeriğimiz ilginizi çektiyse, Parfüm Bozulur mu? İçeriğimize göz atmanızı öneriyoruz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR