Ödeme Elveda: Lenf Drenaj Masajı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Her gün uyandığınızda yorgunluk, şişkinlik ve kronik ağrılar gibi problemler yaşıyorsanız sizler için harika bir önerimiz var! Tüm bu belirtiler, lenf sisteminde tıkanıklık olduğu anlamına gelebilir. Lenf sistemi, vücudu toksinlerden arındırmak için vardır. Birçok nedenden dolayı yavaşlayabilir. Lenf drenaj masajı ise ödem atmak başta olmak üzere vücut sıkılaştırma ve selülit problemi için tercih ediliyor. Yani sistemi canlandırarak lenf tıkanıklık sorunlarına iyi gelecek bir çözümdür. Lenf masajı konusunda tüm merak ettiklerinizi bu içeriğimizde cevaplıyoruz.

Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Vücuttaki lenf sistemi, üçüncü dolaşım sistemidir ve bağışıklık sistemi üzerinde büyük rol oynar. Vücudu saran biyolojik aktiviteden oluşan atıkları temizler ve bunu da doku, arterlerden uzaklaştırır. Bu akış ise kan dolaşımıyla benzerdir ve lenf damarları üzerinden gerçekleştirilir. Lenf masajı nedir bakarsak, kısaca doku, arterde biriken toksinleri temizler ve lenf sistemi işleyişini destekler. Uzun süre ayakta kalmak, hareketsizlik ve ameliyat gibi faktörlere bağlı olarak dolaşım sistemi yeteri kadar çalışmaz, çeşitli hastalıklara neden olur. Bu tarz riskleri gidermek, ödem atmak ve vücut sıkılaştırma yapmak için lenf masajı yapılmaktadır.

Lenf drenaj masaj fiyatları ise seans sayısına göre değişir. Öncelikle çeşitli kontroller ile birlikte tedavi planının netleştirilmesi gerekiyor.

Lenf drenaj masajı

Lenf Drenaj Masajı Faydaları Nelerdir?

İnsan vücudunda bulunan lenf sistemi, vücudun bağışıklık sistemini aksamadan devam ettirmek için büyük bir önem taşıyor. Vücuttaki lenf sisteminin sağlıklı bir şekilde dolaşıma katılmasına katkı sağlarken vücudun sıvı dengesi korunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra lenf drenaj masajı faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Şişlik ve ödemlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Vücuttaki gerginlik atılmaktadır.
  • Vücutta biriken toksinin atılımı kolaylaşır.
  • Metabolizma hızı artar, hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının giderilmesine destek olur.
  • Regl öncesinde oluşan gerginlik ve hassasiyet giderilmektedir. Menopoz ile alakalı problemler, hormonsal dengesizlikler sonucunda oluşan problemlerin giderilmesine yardımcıdır.
  • Eklem iltihaplanmaları ve romatizma gibi şikayetlerde yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır.
  • Dokulara daha fazla oksijen taşınmasına yardımcı olur.
  • Ameliyat sonrası dönemde lenf ödemi birikiminin giderilmesi sağlanır, doku iyileştirme süreci hızlanır.
  • Üst solunum hastalıkları, soğuk algınlığı, grip ve diğer tekrarlayan enfeksiyonlarda rahatlatıcı bir etki sağlar.

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf masajı, lenf drenaj cihazı olarak adlandırılan bir ekipmanla yapılır. Bunun dışında el ile yapılabilir. Lenf drenaj masaj aleti ise, hava yastıkları, basınçlı masaj kıyafeti, özel tulumlar ve silikon hortumlardan oluşmaktadır. Uygulama öncesinde kişiler basınçlı masaj kıyafetinin içerisine girer. Basınç ayarı ise dijital olarak yapılır. Yaklaşık 20 ila 25 dakika boyunca vücudun farklı kısımlarına farklı yoğunluklarda basınç uygulanır. Lenf drenaj masajı nasıl yapılır detaya girecek olursak, bu masaj yöntemi vücudun tamamına veya belirli bölgelere uygulanır.

Lenf drenaj seansları, kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Tedaviye destekçidir ve seans sayısı bu duruma göre belirlenmektedir. Lenf masajı, ortalama 10 ila 15 seans şeklinde düzenlenir. Ancak seansların uygulama alanı kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Gerekmesi durumunda kavitasyon, elektroterapi, radyo frekans yöntemleriyle birlikte kullanılabilir. Böylece etkili ve daha verimli sonuçlar alınır. En başarılı sonuçlar için işlemden öncesinde gerekli kontrollerin yapılması gerekiyor. Bu süreçte doktorunuzdan destek alabilirsiniz.

Lenf drenaj masajı

Lenf Drenaj Masajı Zararlı mı?

Lenf masajı konusunda merak edilen bir diğer detay ise lenf drenaj zararlı mı? sorusudur. Lenf drenaj uygulamasında başarılı sonuçlara ulaşmak için bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Lenf masajı, vücutta biriken atıkları ve sıvıyı hızlıca atar. Bu sebeple vücutta bulunan bir enfeksiyon durumunda, lenf drenaj uygulaması önerilmez. Enfeksiyon kontrol altına alındıktan sonrasında lenf drenajı düşer. Bu sebeple lenf drenaj masajı öncesinde gereken kontrollerin yapılması oldukça önemlidir.

Lenf drenaj masajı zararları açısından baktığımızda bir önemli detayda kalp yetmezliği konusudur. Kap yetmezliği olan kişilerde dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Bununla birlikte kanser hücrelerinin yaygınlaşması kolaylaşabilir. Çünkü kanserin lenf sistemiyle yayıldığı durumlarda, lenf drenaj uygulaması sakıncalıdır. Bunun dışında kalp yetmezliği olanlar ve damarın içerisinde pıhtı oluşumu sorunu yaşayanlar, lenf masajı konusunda dikkat etmelilerdir.

Lenf Drenaj Öncesi Sonrası Farklar

Lenf masajı ile dolaşım sistemi daha hızlı çalışır, vücut fonksiyonları daha aktiftir. Üstelik iç organlar ve cilt yüzeyi daha sağlıklı bir hale gelir. Lenf drenaj öncesi sonrası fiziksel farklara baktığımız zaman vücudun daha sıkı hale geldiği görülmektedir. Selülit, çatlaklar azalır ve deri sıkılaşır. Kas grupları daha aktif çalıştığı için bireylerin daha gelişmiş bir yapıya sahip olmasına destek olur. Fazla kilolar atılarak mevcut olan kaslar korunur. Lenf masajı, çok fonksiyonları etkileriyle sıklıkla tercih edilir. Lenf drenaj yaptıranlar yorumları ve görüşlere bakarsak, fiziksel anlamda gözle görülür bir sıkılaşma ve bölgesel zayıflama gözlemlenmiştir.

Lenf drenaj masajı

Kimler Lenf Drenaj Masajı Yaptırmamalı?

Birçok aktivitede olduğu gibi lenf drenaj masaj türünden uzak durması gereken bazı kişiler vardır. Hamileler, basur yani hemoroit problemi yaşayanlar, tansiyon hastaları, şeker hastaları ve kemik erimesi gibi hastalığı olanlar kesinlikle lenf masajından uzak durması önerilir. Bu bireyler eğer masaj konusuna ilgiliyse, doktorlarına danışarak masaj hakkında problem yaşayıp yaşamayacaklarını öğrenebilirler. Ardından bu doktorların izni ile masaja yönelebilirler.

Evde Lenf Drenaj Masajı Yapılır mı?

Lenf masajı için alanında uzman kişilerden destek alınması önerilmektedir. Ancak bireyler evde kendi elleriyle lenfatik masaj aleti veya kuru fırça ile yapabilir. Evde lenf drenaj masajı için diğer masaj tekniklerinde olduğu gibi stressiz bir ruh halinde ve rahat olmalısınız. Bu masaj yöntemi, hareketlerin yönü ve tekrarına bağlı şekilde ilerler. Bu nedenle herhangi bir baskı uygulanmasına gerek yoktur. Burada önemli olan doğru ve yavaş hareketlerle lenf sıvısının doğal akışını desteklemektir.

Lenf drenaj masajı

Lenf Drenaj Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Profesyonel kişiler tarafından yapılan lenf masajı, özellikle karın, kol, bacak ve bel gibi bölgelere yapılmaktadır. Vücutta, karın, bacak ve kollarda şişkinliği olanlar için mükemmel bir seçenektir. Genel olarak lenf drenaj masaj yöntemi, uygulama tekniği açısından tüm vücudu saran bir tedavidir. Bu sebeple tüm vücutta uygulanabilmektedir.

Lenf Drenaj Masajı Zayıflatır mı?

Genel olarak lenf masajı, vücuttaki ödem ve toksinlerin atılarak dolaşım sistemine düzenleyici bir etki sağlar. Ancak bazı kişiler bu masajın zayıflatıcı etkilerinden bahsediyor. Lenf drenaj masajı zayıflatır mı özetlemek gerekirse, zayıflama konusunda etkili bir seçenek olsa da diyet ve sporla desteklenerek hızlı bir sonuca ulaşmak mümkündür. Bununla beraber ortalama 8 seans geçtikten sonra zayıflama etkileri net bir şekilde görülmeye başlanabilir. Ancak bu durum tamamen kişilerin vücut yapısıyla alakalıdır.

Sonuç olarak lenf drenaj masaj yöntemi hızlı etki gösteren, kolay uygulanan bir yöntemdir. Bu sebeple sıklıkla uygulanabiliyor. Tedavi edici olması ve dolaşım sistemine doğrudan bir avantaj sağlaması nedeniyle tercih edilerek, rutin güzellik ve sağlık alışkanlıkları arasında önerilen yöntemlerdir. Ancak bu tarz uygulamalara geçilmeden öncesinde mutlaka doktorunuza danışmanız öneriliyor.

Ödeme Elveda: Lenf Drenaj Masajı Nedir? Faydaları Nelerdir? İçeriğimiz ilginizi çektiyse mutlaka Sihirli Dokunuş: G5 Masajı Nedir? Faydaları Nelerdir? İçeriğimizde göz atmanızı öneriyoruz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR