Kalçada Sivilce Neden Olur? Kalçada Çıkan Sivilce Nasıl Geçer?

Genel olarak kadın ve erkeklerin en temel ortak problemlerinden birisi sivilcedir. Özellikle yüz ve sırt bölgesinde çıktığı gibi kalçada sivilce meydana gelebiliyor. Her yaş grubunda görülen bu sivilceler, kalçanın belirli bölgesinde çıkabilir veya kalçanın tamamını kaplayabilir. Aynı zamanda kalçada çıkan sivilceler kaşıntı ve acıya sebep olabilir. Bu aşamada kalçada sivilce neden olur? Ve kalçada çıkan sivilce için neler yapılabilir? Soruları merak edilebiliyor.

Kalçada Sivilce Neden Olur?

Uzman dermatologlar kalçada çıkan sivilcenin en temel nedeninin vücutta oluşan ter olduğunu belirtiyor. Terleme sonucunda kıl kökleri tıkanıyor ve bu sebeple sivilce oluşuyor. Bunun yanı sıra kalçada sivilce nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Kadınlarda regl dönemlerinde veya hamilelik sürecinden kaynaklı olarak hormon değişimleri meydana gelir. Bu sebeple kalça bölgesinde sivilcelenme olabilir.
  • Tayt, dar etek, dar pantolon veya dar kıyafetler giymek terlemeye yol açar. Bu sebeple kıl köklerinde bakteri oluşturur ve sivilceye neden olur.
  • Hormonal ve genetik bozukluklar, kalça bölgesinde minik sivilcelere veya büyük, ağrılı sivilcelere neden olabilir.
  • Stres ve gerginlik, özellikle sırt bölgesinde olduğu gibi ciltte sivilce oluşumuna yol açabilir.
kalçada sivilce neden olur

Kalçada Sivilce Nasıl Geçer?

Kalçada sivilce sorunu yaşıyorsanız, doğal çözümler dışında kalçada çıkan sivilce nasıl geçer? Sorusunu merak ediyor olabilirsiniz. Genel olarak vücutta yüz gibi bakım ister ve daha sorunsuz bir cilt için, sivilcelerden arındırma özelliği olan losyon ve serumlardan destek alabilirsiniz. Özellikle laktik asit, sivilceler üzerinde etkilidir ve laktik asidin cilde faydaları oldukça fazladır. Aynı zamanda düzenli şekilde peeling yapmak ve ardından çeşitli temizlik losyonları ile cildi beslemek, çıkan sivilcelerden hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlar.

Kalçada Çıkan Sivilce Hangi Vitamin Eksikliği?

Kalçada çıkan sivilcenin bir diğer nedenlerinden birisi vitamin eksikliğidir. B, D ve E vitamini ile birlikte yağ asitleri ve çinkonun azalmasıyla sivilce oluşabilir. Aynı zamanda bazı uzmanlar, B12 eksikliğinin, adet düzensizliğinin ve stresli bir yaşam tarzının kalçada sivilce oluşumuna yol açtığını belirtebiliyor. Genel olarak kalçada sivilce problemi yaşıyorsanız ve buna ek olarak farklı sağlık sorunları yaşıyorsanız vitamin değerlerinize baktırmayı düşünebilirsiniz.

Kalçada Çıkan Sivilce Nasıl Geçer? Doğal Çözümler

Kalçada çıkan sivilcelerden kurtulmak tahmin ettiğinizden daha kolay. Kalçada sivilce sorunu için evde yapılabilen doğal tarihleri deneyebilirsiniz. İşte 4 farklı kalçada sivilce doğal çözüm ve tedavi yöntemi…

kalçada sivilce neden olur

Çay Ağacı Yağı Tarifi

Çay ağacı yağı tarifi için gereken malzemeler sadece bir parça pamuk ve çay ağacı yağıdır. Yapılışı için pamuğa birkaç damla çay ağacı yağı damlatın. Ardından her gün düzenli şekilde kalçadaki sivilce üzerine uygulayın. Ortalama olarak bir haftada 4 ila 5 gün düzenli şekilde uygulama yapabilirsiniz.

kalçada sivilce neden olur

Buz Yöntemi

Buz yöntemi ile kalçadaki sivilcelerinizin geçmesi için uygulama yapabilirsiniz. Bu yöntem, sivilce geçirmek için etkili değildir ancak özellikle acılı sivilceler için kullanılabilir. Kalçadaki sivilcenizin üzerinden buz gezdirerek sivilce ağrısını azaltabilirsiniz.

Limon Suyu veya Elma Sirkesi Yöntemi

Açık olmayan sivilceleri kurutmak için kullanılan en temel yöntemlerden birisi doğal asitlerdir. Özellikle limon suyu veya elma sirkesi, açık olmayan ve iltihap oluşturmayan sivilceler için mükemmel bir seçenek olabilir. Uygulama için, bir parça pamuk üzerine limon suyu veya elma sirkesi dökün ve sivilce üzerine hafif baskılarla uygulayın. Biraz bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.

kalçada sivilce neden olur

Aspirinli Sivilce Maskesi

3 ila 4 adet aspirini iyice ezin ve 1 çorba kaşığı miktarında su veya yoğurt ile karıştırın. Ardından kalçalarınızı, özellikle sivilceli kısımlara bu karışımı sürün. Yıkamadan öncesinde karışımın kurumasını bekleyin ve soğuk su ile durulayın.

İlginizi Çekebilir: Yoğurdun Faydaları

Kalçada Çıkan Sivilceler İçin İlaç

Kalçada çıkan sivilceler için ilaç kullanımı ancak dermatolog önerisi ile mümkündür. Sivilce için ilaç ancak çok ve sürekli artış gösteren sivilceler için kullanılır. Aynı zamanda doktor önerisi dışında kesinlikle ilaç kullanımı önerilmemektedir. Kalçada çıkan sivilce için krem veya losyonlar, doktor önerisi dışında kullanılmamalıdır. Ağrı ve kaşıntılı olan, iltihaplı veya açık sivilceler için doktor kontrolünde ilaç uygulaması yapılmalıdır.

kalçada sivilce neden olur

Kalçada Sivilce Çıkmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Sivilceler nerede çıkarsa çıksın can sıkıcıdır ve özellikle kalça bölgesindeki sivilceler ekstra olarak sinir bozucu olabiliyor. Kalçada sivilce problemi genellikle zararsızdır ancak çıkmaması için veya devam eden sivilce sorunu için bazı önlemler alabilirsiniz. Devamlı olarak sivilce sorunu yaşıyorsanız yapabileceğiniz bazı rutinlerle problemin önüne geçebilirsiniz. Kalçada sivilce çıkmaması için:

  • Kalçada veya vücudun herhangi bir yerinde sivilce çıkmaması için vücudunuzu haftada en az iki kere yıkamalı ve mümkünse kese yapmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Kalça bölgenizde kullandığınız temizlik ürünlerini ve bakım ürünlerini değiştirebilirsiniz.
  • Giysi ve çarşaflarınızı yıkamak için alerjen olmayan deterjan ve sabun kullanabilirsiniz. Hassas cilde özel olarak üretilen deterjanları deneyebilirsiniz.
  • Daha sık ayakta durma alışkanlığı edinebilirsiniz. Özellikle deri koltukta veya terleten yerlerde uzun süre oturmayın. Eğer uzun süreli oturuyorsanız, kalçadaki kan dolaşımını artırmak için yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Sonuç olarak kalçada çıkan sivilceleriniz uzun süre devam ederse ve inatçıysa alanında uzman bir dermatoloğa görünmeniz önerilir.

Kalçada Sivilce Neden Olur? Kalçada Çıkan Sivilce Nasıl Geçer? İçeriğimiz ilginizi çektiyse, Yüzümüzde Çıkan Sivilcelerin Altında Yatabilecek 6 Olası Neden içeriğimize göz atmanızı öneriyoruz.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

SON YAZILAR